Az oldal tartalma

Ezen az oldalon az elektronikához és az elektronika tantárgyhoz kapcsolódó dolgok találhatóak.

Útmutató Az elektronika tantárgyhoz

Minden tantárgynak természetesen megvan a sajátos módszertana. Az elektronika tantárgy azok közé tartozik, amely speciális megközelítést igényel. A megfelelő szemlélet kialakítása ezért rendkívül fontos. Ennek szellemében készítettem egy módszertani útmutatót, amely a tantárgy követelményeit is tartalmazza.
A tanulásban alkalmazható gondolattérkép módszer leírása letölthető: itt

Eagle használati útmutató

A projekt héten tanulóink által elkészült egy magyar nyelvű segédlet az Eagle nyáktervező program 6-os verziójához. A mű nem öleli fel teljes egészében az Eagle használatát, azonban így is hasznos segítséget nyújt a kezdők számára. A jövőben szeretnénk bővíteni természetesen a leírást. Ez ügyben bárki segítségét szívesen fogadjuk. Az eddig elkészült leírás letölthető: itt.

Tranzisztor tokozások

Néhány tranzisztor tokozása megtekinthető itt.

FPGA ismeretek

Varga László jóvoltából az elektronikának egy olyan világát ismerhetjük meg, amely napjainkban nagy népszerűségnek örvend. Az FPGA-k világát ismerők a keresett szakemberek közé tartoznak. Az itt ismertetésre kerülő leírások még nem teljesek, fejlesztésük folyamatos. Használatához sok sikert kívánok mindenkinek, és még egyszer köszönet volt tanítványomnak és mostani kollégámnak Varga Lászlónak, hogy közkinccsé tette munkáját, amely az oktatásban szabadon felhasználható.
Bevezetés az FPGA világába
FPGA tanmenet
FPGA szakdolgozat